2007. december 22., szombat

Klavaro Touch Typing Tutor

Ma egy hasznos kis apróságot ajánlok.:) A Klavaró egy gépírást oktató program, ,mely természetesen ingyen elérhető. Társai közül az emeli ki, hogy a sokrétűsége mellett igen könnyen kezelhető, és egy kis kitartással bárki megtanulhat gyorsan, szakszerűen gépelni. Több nyelven is elérhető, köztük Magyarul, és persze számtalan billentyűkiosztással használható.

Én is gyakorlok néha kicsit a segítségével, mert lassú vagyok mint egy tetűke.:)

Telepíthető a Hozzáadás/eltávolítás menüből is, de mégis inkább azt ajánlom, hogy töltsétek le a legfrissebb verziót! A DEB csomag elérhető a
hivatalos oldalon, a részletes leírással együtt.

Tudjuk hogy nagyon egyszerű Ubuntun a DEB csomagok telepítése, de ha mégsem megy, ITT a segítség.

2007. december 20., csütörtök

wxDownload Fast

Volt egy nehezebb időszakom, de szerencsére vége, így mostantól a megszokott minőségű írásokkal próbálom újra feltölteni az én kis tudásbázisom.

Kezdetnek mindjárt lássunk egy "kellemes" letöltéskezelőt!

Az volt a célom, hogy egy olyan progit találjak, amit integrálni lehet a Firefox böngészőbe, így ha ráklikkelek egy letölteni kívánt fájlra, ne a beépített letöltő program induljon, hanem az általam kívánt.
Csakhamar rátaláltam a wxDownload Fast-ra, mely egyszerűen kezelhető, de azért jól finomhangolható, és ami szintén fontos, gyorsan indul!

Magyar változata Ubuntura letölthető az alábbi linkről: http://dfast.sourceforge.net/download.html


Hogy miként integrálható a Firefox-ba, azt nem írom le, hiszen az alkalmazás beállításainál részletes, Magyar nyelvű leírás található.

Hivatalos oldal: http://dfast.sourceforge.net/index.html
Telepítési segédlet: ITT
:)

2007. december 17., hétfő

Tele Vagyunk Lóvéval!

Nem akartam én igazán megnyilatkozni a témában, hiszem igyekszem "magam" távol tartani mindenféle politikai ákombákomtól, de nem bírom már tovább!!!
Miért van az, hogy képtelen felfogni a kormány, hogy nem csak az lehet jó, melyért milliókat fizetünk!
Gondolom már tudjátok miről van szó.
Arról a bizonyos egyetemi-iskolai pályázatról, mely az oktatási intézményekben felhasznált OS-re vonatkozik. Természetesen "vezéreink" továbbra is a Microsoft termékeire voksolnak. Hogy miért? Ki tudja!?
Mindannyian tudjuk, hogy a Linux alkalmas mindenféle feladat elvégzésére amely Windows alatt is elvégezhető, hiszen más különben nem használnánk.
Persze kicsit "hazudok":)! Lehet hogy iskoláink mostantól a Need For Speed-et oktatják majd!:) Nem, nem, hülye vagyok, hiszen olyan hardverre már nem telik, amin futna.
Sajnos azt hiszem, hogy egy újabb csatát buktunk el.:( Talán sosem lesz a Linux olyan népszerű mint az "Ablakok", de nem is baj! Nekem csak az számít, hogy azok a nagyszerű emberek, akik eddig tették, továbbra is fejlesszék ezt a csodálatos rendszert, melyet ma már akkor sem cserélnék le, ha fizetnének érte!

I Love Linux!!!
Bocs, de kicsit elérzékenyültem.;)

Azért Ti is iratkozzatok fel a petíció-ra!:)
Még páran, akik írnak a témáról: Evenorbi
Edboyww
És persze még sokan mások...

Hozzáírás: Bocs, de kicsit be voltam csípve:)))

2007. december 16., vasárnap

DVD-Író

Elég sza* napom van ma!:(
Korán ébredtem a tegnapi piás este után, csipás szemmel és fájó fejjel. Összetapadt szemhéjaim gyengéd, nedves technológiával való szétválasztása után arra a megállapításra jutottam, hogy a hócipőm nincs éppen optimális állapotban, éppenséggel fullon van. Nem lesz ma semmilyen motorverseny, sem egy kis F1, mivel tél van:(((.
Akkor írok DVD-t, úgyis van mit mentenem! Kedvenc Linuxom láttán kicsit enyhült a hangulatom, még egy kis AC/CD-t is betettem, de csakhamar jött az újabb csapás. MEGHALT A DVD-ÍRÓ!!! Jaj NEEEEE! Jöhet még ma valami?

Kérek kis segítséget Linuxos barátaimtól.
Milyen DVD-író-t szeret a Linux?
Ha már vásárolnom kell, a legjobbat akarom! Kérem osszátok meg velem tapasztalataitokat!