2008. január 26., szombat

64 bit-nyi tapasztalat

Egy ideje nyúzom a 64 bites Ubuntut, és elérkezettnek látom megosztani az tapasztalataimat. A sebesség nagyon jó, bár igazából nem tudom mennyivel lehet gyorsabb a 32 bitesnél. Lehet hogy semennyire? Gond azért akadt nem kevés!

Amint azt már leírtam, a gDesklets nem megy, és ezt nem oldotta meg a forrásból történő telepítés sem. Lehet hogy én vagyok a béna? De mindegy is, mert ha nekem nem működik, akkor más átlagfelhasználónak sem fog.

Evenorbi hívta fel a figyelmemet a Flash-re, amelyből az Adobe még mindig nem dobott a piacra 64 bites verziót, így ezt is nélkülöznünk kell. Persze létezik kompromisszumos megoldás a Gnash személyében, de ezt közel sem nevezhetném tökéletesnek.
Talán a Flash hiányának tudható be az is, hogy a nálam 32 biten tökéletesen működő Miro bizony botladozik.

És végezetül felfedeztem még egy bosszantó apróságot, nevezetesen a Bluetooth adapter nem éppen kielégítő működését, vagy szinte nem működését.

Még nem adom fel az ügyet, keresem a további hibákat, és kérlek benneteket hogy ti is írjátok le a tapasztalataitokat!:)

2008. január 23., szerda

64 bit-nyi Ubuntu

Mivel nemrég hozzám került egy gép, amely 64 bites AMD procit tartalmaz, így kihagyhatatlan számomra egy jó kis teszt!:)
Telepítettem rá 64 bites Ubuntu 7.10-et. Sosem volt ilyen masinám, izgalommal tekintettem az új feladat elé!:) A régi Athlon XP-hez képest szédítő a sebesség, pedig az sem egy rossz proci, engem évekig nem tudtak róla lebeszélni a haverok. Telepítés gond nélkül ment, futnak az alap programok is, úgy nézem minden ok. Gondoltam telepítem a gDesklets nevű progit, amit a régi gépen nagyon megszerettem, mert jól is néz ki, és még hasznos infókat is közöl. Na ez sajnos nem jött be!:( Nem hajlandó futni, bármit csinálok is vele! Még nem próbáltam forrásból feltenni, ez még vissza van. Majd meglátjuk!

Egyenlőre ennyi, de folytatom a tesztet! Ha bárkinek van akár pozitív, akár negatív tapasztalata a témával kapcsolatban, az kérem reagáljon!

2008. január 20., vasárnap

Miro

Egyre népszerűbb a netes TV-zés, videózás. Magam is szívesen nézegetek YouTube videókat, és persze gyakran látogatok egyéb videó megosztó oldalakra. Néha azonban unom a bolyongást az oldalak között, oda vissza, mint aki megkergült.:)
A Miro megoldja ezt a gondot, hiszen csak el kell indítani, és máris minden előttünk van.

Kereshetünk az összes népszerű videómegosztó oldal tartalma között (például YouTube, Yahoo Video, BlogDigger stb.), de több száz internet TV is a rendelkezésünkre áll, köztük jó pár HD minőségű.
Ha igazán kényelmesek vagyunk, akár a saját vincseszteren lévő videóinkat is képes megjeleníteni.
Rengeteg funkciót lehetni itt felsorolni, de szerintem mindenki jobban jár ha letölti és kipróbálja! Ubuntu Linuxhoz még tároló is van!

http://www.getmiro.com/


Ha tetszik az oldal, iratkozz fel hírforrásra!