2009. szeptember 12., szombat

Még mindig változom....

Talán észrevettétek hogy "visszatérésem" óta lassú változásnak indult az oldal. A legszembetűnőbb talán az új fejléc, de újdonság az is, hogy immáron egyszerűen feliratkozhattok rendszeres olvasónak a lentebb található kék menüben, és ennek a kis alkalmazásnak a segítségével akár kapcsolatba is léphettek a többi olvasóval. Ezzel annyi a célom, hogy egy kis csapatszellemet vigyek a blogba.

Mostantól rendszeresen találhattok kisebb közvélemény kutatásokat, szavazásokat a zöld menüben, ennek célja hogy kipuhatoljam milyen témákra vagytok kíváncsiak, így kicsit az ízlésetekre igazíthatom a tartalmat.
Kérem használjátok ezt a lehetőséget!

Hamarosan visszanyerem a "régi lendületem", és újra olvashattok majd hosszú és részletes program, ill. disztribúció leírásokat, teszteket, de szívesen fogadom a tőletek érkező témajavaslatokat is.

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Iratkozzatok fel az oldalra és szavazzatok! :)

2009. szeptember 11., péntek

Gnome MPlayer

Talán furcsa hogy egy ennyire régi programról írok, de nagy híve vagyok az egyszerűségnek, és a Gnome MPlayer a lehető legegyszerűbb felület mögé gazdag funkcionalitást rejt.
Ez nem más mint egy GUI az MPlayer-hez, és ha megnézitek a következő kis képet, érteni fogjátok miért a kedvencem.


Azt hiszem erre mondanák, hogy mindent "lejátszik", még a flex korongot is!:)

Tudomásom szerint minden disztró alap tárolójában megtalálható.

Hivatalos Oladal

2009. szeptember 8., kedd

Firefox - Flashblock


A Firefox kiegészítéseket bemutató sorozat második részében, egy szerintem szuper hasznos funkciót ellátó kis kiegészítést mutatok be, nevezetesen a Flashblock-ot.

Nem tudom ki hogy van vele, de én gyűlölöm amikor egy oldal tele van zsúfolva kisebb-nagyobb Flash animációkkal, hiszen ezek nem csak a sávszélességet zabálják, hanem elég rendesen megterhelik a processzort és a memóriát is.
Erre a problémára nyújt kiváló megoldást a Flashblock, hiszen blokkolja az ilyen tartalmakat, és csak ezen tartalmak ablakában megjelenő kis gombra klikkelve töltődik le az.
Természetesen lehetőségünk van un. fehér lista felállítására, így az itt szereplő oldalak kivételt nyernek a blokkolás alól.
A Flash-en kívül képes még kezelni a Shockwave és Authorwave tartalmat is, ezzel tovább gyorsítva a böngészést.

Link: https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/433

2009. szeptember 7., hétfő

Firefox - FoxTab

Mivel kéztöréssel küzdök, nem nagyon megy a gépelés, de nem szeretnék ismét eltűnni, ezét úgy döntöttem hogy néhány rövid bejegyzésben felhívom a figyelmet pár érdekes, ill. hasznos Firefox kiegészítésre.
Kezdetben itt egy kis csicsa, ami képes felruházni böngészőnket látványos 3D tulajdonságokkal, és tesztjeim szerint nem éppen egy erőforrás zabáló dolog.
Aki szereti a haverjait ledöbbenteni, az az asztal Compiz-al való feldobása után most ugyanezt megteheti a Firefox-ban a FoxTab segítségével!:)

Részletes leírás: https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/8879