2008. május 24., szombat

System Stability Tester

Tudom hogy viszonylag kevés ember szívét dobogtatja meg ez a program, de azok akik gyakran "építenek" Linuxos PC-t, értékelni fogják.

System Stability Tester (Systester) segítségével pillanatok alatt előkészíthetünk egy kívánt hosszúságú nyúzótesztet, amit ha fagyás nélkül túlél a masina, akkor biztosak lehetünk a hardver jó minőségében, és a processzor hűtésének megfelelő mértékében.


Természetesen azoknak is megkönnyíti a dolgát, akik szeretik a maximumot kihozni a gépükből, és a tuning lehetőségeinek szélső határait kutatják.
A program egyik nagy előnye, hogy nem kell telepíteni. Csak átmásolunk egy fájlt az új gépre, és már indulhat is a teszt!

A processzorunkhoz illeszkedő fájl letölthető a hivatalos oldalról, és kicsomagolást követően már futtathatjuk is:
http://systester.sourceforge.net/downloads.html

Banner


Hogyha kiteszed Linux tartalmú weblapodra blogom logóját, természetesen én is kiteszem a tiéd, de csak ha a tartalom ellenőrzése után is így gondolom.


Ha ki akarod tenni, kérlek jelezd felém hozzászólás formájában, vagy írj egy levelet az alábbi címre:
hp.linux.blog@gmail.com
és küldöm a kódot!

2008. május 22., csütörtök

Ubuntu Hungary

Mindannyian tudjuk, hogy a Linux fejlődésének egyik alapja a közösség, a közösség amely mindig segítőkész, egymást támogató emberekből áll.

Egy kedves barátom, (talán nem sértődik meg hogy így hivatkozom rá) Mihailov Ferenc, az Ubuntu Hogyanok Magyarul című oldal készítője szívügyének tekinti kedvenc disztribúciójának támogatását, így azon túl hogy rengeteg hasznos tippel szolgál blogján, igyekszik létrehozni egy nagyszerű közösséget, egy csoportot Ubuntu Hungary néven.
Kiváló ötletnek tartom, és elsőként léptem be a csoportba.

A részleteket olvassátok el Mihailov Ferenc saját tollából ITT!

Várlak bennetek! ;)

2008. május 18., vasárnap

Pytube a Média Átalakító

Többen kérdezték tőlem levélben, hogy milyen programot használok fájlok letöltésére a YouTube videómegosztó oldalról. Erre a kérdésre mostanáig Miro volt a válaszom, viszont a minap találtam egy alkalmazást, amely sokkal egyszerűbb, amitől stabilabb és az adott feladatra jobban is használható.

A Pytube nem csak a YouTube, hanem a MySpace, a MetaCafe és a Google Videó oldalról is képes levadászni fájlokat, valamint azokat nyomban a kívánt formátumra is konvertálja nekünk!

A program letölthető többféle csomagban, többek között Ubuntura optimalizált deb-ben is, amit egyszerűen, akár dupla klikkel is telepíthetünk rendszerünkre.

Indítás után egy nagyon egyszerű, könnyen áttekinthető ablak nyílik meg.

Ha tudjuk a videófájl pontos webcímét, akkor csak írjuk, illesszük be az alul található szövegmezőbe, és már tölthetjük is, de van lehetőségünk a YuoTube-on keresésre is.

Az eredeti fájlt alapértelmezésben a a /home/saját könyvtárba tölti le, amit az "Encode Videos" gomb használatával szinte bármilyen formátumra konvertálhatunk, akár mp3-ra vagy wav-re is, ha csak a hang kell.

A "Multimedia Tools" segítségével a letöltött videókat, hangokat a végtelenségig babrálhatjuk, lehetőségek egész tárháza áll rendelkezésünkre.


Adhatunk hangot néma videóinkhoz, összefűzhetünk több filmet, forgathatjuk, átméretezhetjük őket, de talán az egyik legérdekesebb, hogy hangfájljainkból kívánt hosszúságú csengőhangot hozhatunk létre mobilunkra.

Minden művelet elvégezhető néhány mozdulattal, nem kell átrágnunk magunkat menük sokaságán, hogy titokzatos kérdésekre találjuk ki a választ.

A PyTube lenyűgöz könnyű, magától érthető kezelhetőségével, és a funkciók szenzációsan összeválogatott kínálatával. Semmi fölösleges nincs benn, de mindent megtalál egy átlagos felhasználó amire csak vágyik.
Azt gondolom, hogy példamutató ez az irány!


PyTube hivatalos oldala: http://bashterritory.com/pytube
Példában szereplő videó: http://www.youtube.com/watch?v=lNLdTfwx5ZQ

Ha valaki UHU-Linux alá szeretné telepíteni, Spétör blogján talál segitséget:
http://spuhulinux.blog.hu/2008/05/22/pytube_az_uhu_n