2008. november 30., vasárnap

LiveDosGames

Itt egy újabb Linux disztribúció Magyar fejlesztők "tollából", de amint a neve is mutatja, ez más mint a többi. A kezdeményezés lényege, hogy régi kedvenc Dos-os játékainkat futtathatjuk egy kimondottan erre kiélezett Linux alatt. Nem kell semmit telepíteni, egyszerűen ki kell írni a letöltött ISO állományt egy CD-re, és máris indíthatjuk róla a masinát. Természetesen választhatjuk a Magyart a villámgyorsan betöltődő Xfce asztal nyelvéül, és máris rengeteg játék között turkálhatunk, melyeket a DOSBox pillanatok alatt el is indít.


A DOSBox futását játékonként beállíthatjuk egy egyszerű kis program segítségével, így aztán maradéktalan lehet az élmény. Fantasztikus érzés volt újra játszani a Settlers 2-vel, vagy az ősrégi Lotus nevű autós játékkal. A grafika ugyan már itt-ott kicsit kopottnak tűnhet, de a játékélmény nagyságrendekkel túltesz a mai csili-vili csúcsjátékok unalmas világáén.

Az LDG-t felruházták egy mindent tudó webböngészővel is, ahonnan modulok segítségével nagyszerűen bővíthető a rendszer, vagy akár egy klikkel újabb játékokat varázsolhatunk a gépre.


A disztró letölthető innen.
További képek és videók...
A projekt hivatalos oldala.